Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Onaj tretman predstavlja primenu ugljen dioksida u terapeutske svrhe.

Kako karboksiterapija funkcioniše?

Ova intervencija koristi jednu fiziološku prednost koja se zove oslobađanje kiseonika. Ugljen dioksid je prisutan u našem organizmu i veoma je važan za svakodnevno funkcionisanje našeg organizma. Sve ćelije unutar našeg organizma koriste kiseonik radi svojih funkcija, a potom ispuštaju ugljen dioksid kao otpad.

Da li ste primetili da zaustavljanje dotoka krvi učini predeo tela poplavelim i modrim?

To se dešava jer se deoksigenizovana krv, tj. ona koja nema kiseonika, akumulira. A kiseonik dolazi do ćelija putem crvenih krvnih zrnaca. Poput voza, crvena krvna zrnca ispuštaju kiseonik i „prevoze“ otpad od metabolizma – ugljen dioksid – ka plućima, koji se izbacuje iz organizma kroz disanje. Kroz disanje se kiseonik nazad unosi u organizam, i tako ukrug…

Zašto je ovo bitno da znate?

Naime, mračni kolutovi, celulit i ožiljci su, barem delom, izazvani usled lošeg krvotoka u predelima tela. Kada se u ta područja ubrizga doza ugljen dioksida, telo biva „prevareno“ te isporučuje veće količine kiseonika, tj. da slikovitije prikažemo – na željenu adresu stiže više vozova-crvenih krvnih zrnaca sa kisonikom koji potom kupe ugljen dioksid ka plućima.

Za šta je karboksiterapija najbolja?

Ovaj tretman je dao odlične rezultate u brojnim predelima, a posebno se preporučuje kod očnih kapaka, lica, vrata, ruku, stomaka, zadnjice i nogu.

Kakve još benefite donosi karboksiterapija?

Pored pojačanog strujenja kiseonika kroz tretirane regije, ovaj tretman će povećati formiranje kolagena u koži, što pospešuje mladalački izgled.

Koliko traje tretman karboksiterapije?

Ova intervencija je neinvazivna, bezbolna i veoma jednostavna za izvođenje. Tretman u proseku traje između petnaest minuta i pola sata.