Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Pre par dana razgovarala sam za Prvu TV o mogućim posledicama anti-age i estetski tretmana u kozmetičkim salonima.
Imajte u vidu da je veoma opasno po vaše zdravlje da nestručno lice ubrizgava koktelčiće pri mezoterapiji bez znanja o načinu na koji aminokiseline, enzimi i homeopatski preparati utiču na vašu kožu. Ili da izdvaja plazmu iz vaše krvi i potom ih ubrizgava u kožu u nehigijenskim uslovima.

Uzmimo za primer botoks koji se nabavlja isključivo putem recepta od lekara, , lekar mora da ucestvuje u citavom procesu jer je botolinium snažan bakterijski neurotoksin koji može izazvati trajne posledice ukoliko se ne aplikuje pravilno. Iako alergijske reakcije pri botoksu nisu ceste, kod filera, koji se takode neretko rade u kozmetickim salonima, je situacija znatno kompleksnija.

Nepravilna upotreba može dovesti do nekroze tkiva, pa čak i slepila i šloga, ukoliko se filer greškom ubrizga u centralnu retinalnu arteriju. A ako se, na primer, ubrizgaju u krvne sudove ili u većoj količini u predelu oko krvnih sudova, može doći do kompresije koja zaustavlja protok krvi. Još je strašnije to što se fileri vode kao „laka procedura“.

Kozmeticki saloni su kod nas sa ovom praksom počeli jer je inspekcijski nadzor u njihovoj branši neznatan. A naši ljudi, mahom plićih džepova, bivaju zavedeni nižim cenama u odnosu na klinike i centre specijalizovane za estetsku i anti-age medicinu. Ali, obično se desi ono čuveno – platiš jeftinije i na kraju prođeš skuplje.

Ukoliko se odlučite za intervenciju, imajte u vidu da se radi o vašem telu! Pomislite koliko vremena i pažnje posvetite kada kupujete cipele ili novi kaput? Kod anti-age medicine morate biti znatno oprezniji i pažljiviji! Loš izbor neće uticati samo na vaš novcanik, vec može ostaviti trajne posledice po vaše zdravlje.

Uskoro ću na stranici objaviti ceo intervju! I želela bih da čujem vaše komentare i eventualna iskustva koje ste imali. 🙂

 

Vaša dr Ivana Filipovic Markovic