Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Znate li ono kad vam kažu da morate da odvojite privatno i poslovno?

E, meni je to oduvek paralo uši.

Kako da odvojim privatno i poslovno kada me svaki zadovoljni klijent i topla reč u ordinaciji učine srećnom i van radnih sati?
Privatno i poslovno neminovno se prepliću. I kad se završi radno vreme, ostajemo zamišljeni nad situacijama u kancelariji, neretko iznervirani, ne postoji „log out“ u glavi kao što postoji na kompjuteru. Ali znate šta, to što se privatno i poslovno do te mere prepliću u meni uopšte ne izaziva loša osećanja. Naprotiv!

Posao nije ono što smo od devet do pet. Posao je proizvod našeg rada, truda, školovanja i potonjeg učenja, u krajnjem slučaju – i prirode naše ličnosti i odnosa sa ljudima. Mi živimo kroz taj posao i kroz tih osam sati (neretko i više, da budemo iskreni) dnevno i mi dokazujemo kakve smo ličnosti i upoznajemo sebe u nekim drugim okolnostima. Ne trudite se da odvajate privatno i poslovno.
Zato što i privatno i poslovno, i vikendima, i onda kada rešite da provedete dan ispod toplog ćebeta, i onda kad radite do sitnih sati, i onda kad ste na odmoru – to ste vi i niko drugi. I sve te situacije su medusobno povezane i isprepletane u vašu, jednu i neponovljivu ličnost!

 

Vaša dr Ivana Filipović Marković