Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Kako doživljavamo sreću i šta ona za nas predstavlja?

Da li smo postavili nama samima „visoke standarde za sreću“ pa zbog njih viđamo više namrštenih nego nasmejanih lica kada prošetamo ulicama našeg grada?

Boljka savremenog društva je što je sa svim novim mogućnostima i prilikama koje ono donelo došao i stres. Mnogo stresa. Nerviramo se oko posla, ali se nerviramo i kada kolega postavi na društvene mreže nešto sa čime se suštinski ne slažemo. Nerviramo se kada ne možemo da nađemo mesto u kafiću blizu utičnice a baterija telefona je ispod 10%. Ovako napisane deluju kao potpune gluposti, ali – mi se opet nerviramo!

Ima li mesta sreći od toliko nerviranja?

Na svim tim „pametnim uređajima“ i aplikacijama koje koristimo svakodnevno postoje opcije „turn off“ i „log out“. Koliko ih često koristimo? Realno, skoro pa nikad!

U realnom životu moramo da naučimo da se malo odjavimo i ugasimo od toliko prisutnog svakodnevnog stresa. Poput pametnih uređaja, i mi ćemo tako bolje funkcionisati, biti očuvaniji i „baterija“ će nam duže trajati. 🙂 Isto tako moramo da naučimo da napravimo prostora za sreću od malih stvari. Bilo da je to petica na pismenom zadatk vašeg klinca, dobar film u naručju voljene osobe ili majstorije u kuhinji sa porodicom koje ne ispadnu možda najukusnije, ali opet su „naše“.

Živimo kako živimo, ali načina da nas sreća ispuni je zaista mnogo.

A hajde da se potrudimo da ostavimo „memorije“ i za sreću, kako bismo kao „pametni uređaji“ zvani ljudi duže trajali!

I kako bismo viđali više osmeha na ulicama. Da ne kažem – smajlija! 🙂

 

Vaša dr Ivana Filipović Marković