Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Malo ko neće reći da voli da proba ili iskusi nešto novo, ali istina je da je većina nas „lenjo“ u tom smislu – idemo stranom ulice na koju smo navikli, teško se odvikavamo jutarnjih rutina, nemoguća je misija preinačiti ustaljeno…

Tako nekako bude i kad se nađemo u restoranu, ili odemo kod nekoga na klopu.

Uvek biramo poznata jela, ili barem ona od poznatih namirnica. Uvek nekako imamo blokadu kad čujemo čudne kombinacije. I ja sam od tihna prvu loptu, priznajem – evo čitam sad Uelbeka i bila sam malo šokirana kad sam pročitala o alžirskoj piletini sa pekmezom od dunje!

Ali, otkrivanje novog zaista znači i pomicanje iz naše zone komfora! Ono što nam se učini čudnim možda bude baš ono što će nam tako mnogo odgovarati!

Možda pogrešimo dvaput, triput, sedam puta… Taj jedan koji se ispostavi vrednim – vredeće za sve pogrešne. I ne govorim samo o hrani, naravno. O poslu, o novim ljudima koje primamo u život, o novim destinacijama… Onoliko smo ljudi koliko smo spremni da obuhvatimo sve što je ljudsko.

Ali, da se vratim na klopu! Na prethodnom putovanju sam se odvažila i probala nešto novo – hranu u restoranu Džejmija Olivera u Portugalu!

Predivni, božanstveni ukusi, ali jedno poptuno novo iskustvo! Koje je definitivno vredelo. 🙂

 

Vaša dr Ivana Filipović Marković