Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Da, vruće je. Malo nas prevari koji pljusak koji se desi tokom noći, ali temperature su zaista tropske. Svi smo nervozni, svaki izlazak predstavlja avanturu. Nervira nas gužva u saobraćaju, gužva u prevozu, gužva u pošti. Jedva čekamo da uđemo u kuću ili kancelariju da predahnemo pod klimom ili uperimo ventilator tik ispred lica na dvadesetak minuta.

Po svemu sudeći, ove vrućine će potrajati. Zima nije bila laka, izgleda da će i leto biti teško prebroditi u našem Beogradu. Ali, malo se zamislite dok idete ulicama kako je psima lutalicama. Tokom celog dana traže hlad ispod automobila, u senkama. Čupavcima tek teško padaju ove visoke temperature, mnogi ni ne uspeju da se izbore sa njima.

Učinimo makar ono najmanje – kada pojedete sladoled ili neki keks, sačuvajte kutiju, sipajte tu vodu i stavite ispred vaše kuće ili zgrade. Zaista će značiti kucama koje cunjaju okolo u potrazi za hladom ili kakvim osveženjem. Apelujte i na vaše prijatelje da učine isto. Zaista nije teško, zar ne?

Možda nemaju vlasnike, možda ih ne vole svi, pa čak su nekad, od brojnih trauma i problematični, ali psi su jednostavno deo beogradskog šmeka.

Pomozimo malim čupavim šmekerima da prežive ovo leto! 🙂

 

Vaša dr Ivana Filipović Marković