Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Ljudi obično bivaju optuživani da pribegavaju takozvanoj „limunada“ psihologiji kada neko kaže „Gledaj stvari sa pozitivne strane“.
Na stranu što to mnogi to zaista koriste kao neku vrstu lakšeg puta sa suočavanjem sa stvarnošcu, hajde da malo produbimo tu frazu na nekim aktuelnim primerima.
Svi ludimo od ove gužve i raskopanog grada. Kad još na to dodamo kišu i ovo tmurno vreme… Leto kao da je u jednom dahu nestalo. Probudili smo se i ugledali sivilo na nebu i odmah iz majica i šorceva uskočili u kapute i duboke cipele.
Dodajmo tu i svakodnevne brige… Dovoljno razloga za potpuni pad raspoloženja.
Ali, dok čekam u kolima nepreglednu kolonu vozila, bacim pogled na park sa strane… klincima je neviđen provod da šljapkaju po baricama parka.
Ne bih da zvučim kao srednjoškolski sastav, ali sve to ožutelo lišce ima neki svoj šarm, zar ne?
I buđenje pod odškrinutim prozorom je posebno prijatno na ovim temperaturama. Dete mi je opet krenulo u školu, zakoračilo stepenik dalje ka oblikovanju sopstvenog života… I dalje čekam u koloni dok mi sve te misli prolaze, i pomislim u sebi – I ne mora jesen toliko loša da bude kao što deluje!
„Proberi ono pozitivno i lepo što imaš u datoj situaciji“ zaista nije plitak recept, koliko god tako delovao. Nije do jeseni, svakodnevno smo opterećeni brigama, nesigurnošću, nekad ne znamo šta ce nas sutra iza ćoška sačekati… Prosto, stanje je takvo da možemo svakog dana da sedimo i budemo zabrinuti i neraspoloženi.
Ali, ono pozitivno nas vuče napred. I daje nam snagu da, u ukupnom zbiru, odlučimo da se svakog jutra borimo za bolje.
I dalje čekam u koloni, i razmišljam – toliko se sporo kreće da ću verovatno leto dočekati na sledećem semforu! 🙂

Vaša dr Ivana Filipovic Markovic