Pon - Pet 8:00-20:00 Sub - Ned Po dogovoru
Zakažite Vaš termin još danas +381116444097 +381656444097

Drage moje,

U jednom od prethodnih postova potrudila sam se da vam razjasnim principe po kojima funkcioniše karboksiterapija, jedan od najboljih tretmana estetske i anti-age medicine kojima svima od srca preporučujem!
Ovom prilikom želim da se osvrnem na neke od specifičnih regija gde se primena karboksiterapije pokazala posebno uspešnom.
Eto, počnimo od celulita, problema sa kojima se gotovo svaka žena bori u nekom periodu života.

Kako karboksiterapija utiče na celulit i redukciju masnih naslaga?

Budući da se ovom metodom, što se može naslutiti i iz samog naziva, aplikuje ugljen dioksid, važno je da znamo da je on gotovo pa smrtonosan za ćelije sala, koje bukvalno izgore pred ugljen dioksidom, dok ih telo potom eliminiše.

Ako ugljen dioksid topi masne naslage, da li će ta reakcija napraviti brazde ispod očiju?

Nipošto! Tehnika kojom se ugljen dioksid aplikuje na lice je u potpunosti drugačija u odnosu na onu kojom se tretiraju drugi delovi tela gde su nakupljene masne naslage. U određenim slučajevima, kada su masne naslage ispod očiju izrazito velke, tehnika „spaljivanja“ naslaga je zapravo vrlo efektivna.

Koja je prednost karboksiterapije u odnosu na limfnu drenažu i površinsko korišćenje preparata?

Glavna i najveća mana svih drugih tretmana, koliko god oni bili prijatni, je to što oni ne rešavaju fiziološki problem loše cirkulacije i oštećenja kolagena. Čak se i remodeliranje kolagena pokazalo da proizvodi zgušnjavanje slojeva kože.

Koje su nuspojave karboksiterapije?

Jedino što možete da očekujete od ove intervencije je eventualna masnica usled aplikovanja igle, mada su retmani određenih osetljivih područja (kod očnih kapaka na primer) dovoljno uznapredovali da ne ostavljaju nikakve tragove.
Tako da, ako ste planirali da nosite šorc ili bikini, nemojte da radite ovu intervenciju barem sedam dana pre! 🙂